Hey hey! På den senaste tiden har jag fått väldigt många frågor om min kost, hur jag håller mig ’fit’, om jag är vegetarian och så vidare! Därför tänkte jag svara på det idag! Så det blir en liten mini Q/A, nu kör vi:

Hur mycket tränar du?
Jag dansar väldigt mycket och det är det som håller mig ’fit’ antar jag, jag har inte riktigt mål med träningen (som gäller utseendet på min kropp) utan gör det för att 1. Dans är kul och jag ser det inte som träning och 2. Jag måste hålla min kondis uppe för live gigs! Jag försöker springa någon gång i veckan och dansar upp till fem pass i veckan om jag hinner!

Hur är din kost? Vad äter du/Äter du inte?
Jag är vegetarian och äter ungefär 70% av alla mina måltider veganskt. Jag vill bli vegan när jag blir äldre men det fungerar inte riktigt helt just nu på grund av att jag bor hemma med mina föräldrar och när jag reser är det svårt att hitta veganska alternativ. Jag tycker inte om att begränsa min kost när det gäller såkallade ’onyttigheter’ eftersom att jag vill kunna äta vad jag vill + att jag älskar mat och äter typ hela tiden haha. Så länge jag mår bra så är det lugnt för mig!

Om du är vegetarian/vegan, vilka är orsakerna?
Det finns massor med orsaker! De som över väger mest är att jag älskar djur och väljer att därför inte äta de. Jag mår lixom bäst av att äta vegetariskt/veganskt för att jag vet att inga djur har behövt skadas. En annan stor orsak är på grund av hur köttindustrin orsakar klimatförändringarna. Jag vill inte stötta det på något sätt. En tredje orsak är att jag inte mår jättebra av att äta kött då det kan vara svårt för min mage att bryta ner det.

Vad är dina tips till att få en fin kropp till sommaren?
Den här frågan stör jag mig lika mycket på varje år, hetsen att få en ’fin kropp’. Sanningen är att alla kroppar är fina, man måste bara lära sig att acceptera sig själv. Skönhetsidealen ska inte få dig att vilja ändra på dig själv. Det bästa man kan göra är att må bra med sin kropp året runt, och inte behöva känna att man ska skämmas över sig själv för att man går runt i badkläder på sommaren. Hitta en balans, träna för att må bra och koppla det inte till någonting jobbigt/dåligt/tvångsmässigt beteende, ät det du vill ha och lyssna på din kropp. Framför allt, lär dig att acceptera din kropp för det är den du är, och du är helt fantastisk.

Hoppas att ni fick svar på era frågor! XX Novs